Intocht

Waar komt Sinterklaas dit jaar aan?

Ik heb kort na mijn terugkeer in Spanje, in december 2018, meteen een brief naar alle Commissarissen van de Koning gestuurd. Die zullen vervolgens diverse burgemeesters mailen of bellen om te vragen of die ervoor kunnen zorgen dat ik samen met jullie een groot intochtfeest kan vieren op zaterdag 16 november 2019. In het voorjaar verwacht ik reactie van een paar, hopelijk heel enthousiaste, burgemeesters, die mij dan vertellen dat zij het helemaal voor elkaar hebben. Ik zal daar dan met een vaste pietenstaf over vergaderen en in mei of juni besluiten waar het kan gaan gebeuren. Vorig jaar had Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Zaanstad de eer gekregen. Hij liet het in alle kranten en nieuwsberichten laten omroepen:

“Sinterklaas komt dit jaar (2018) in Nederland aan in Zaandijk!

Lieve kinderen, ik verheug me er altijd weer zo veel op om al jullie blije gezichten weer te kunnen zien langs de verschillende intochtroutes! Wat was het toch een feest vorig jaar in Zaanstad, nietwaar? Het weer was een beetje winderig, maar dat mocht de pret niet drukken.

De plaats waar ik dit jaar als eerste aankom (de plaats waar de presentatoren en de camera’s van het Sinterklaasjournaal erbij zullen zijn) is dus nog even een verrassing. Maar na de intocht op tv, gaan we meteen weer aan boord en varen we door naar onder andere Eindhoven centrum. Vervolgens op  zondag 17 november zwaai ik jullie toe in Veghel en Nuenen. En natuurlijk nog in heel veel andere dorpen en steden. Ik kom uiteraard eind november en begin december overal door heel Nederland om van jullie blije gezichten te genieten. Ik hoop jullie dit najaar dus allemaal weer te ontmoeten!

Op welke dag en hoe laat ik in jouw woonplaats intocht kom vieren laat ik in de lokale kranten vermelden.