Intocht

Waar komt Sinterklaas dit jaar aan?

Ik heb kort na mijn terugkeer in Spanje, in december 2017, meteen een brief naar alle Commissarissen van de Koning gestuurd. Die hebben vervolgens diverse burgemeesters gemaild of gebeld om te vragen of die ervoor kunnen zorgen dat ik samen met jullie een groot intochtfeest kan vieren op zaterdag 17 november 2018. In april, later dan gewoonlijk, kreeg ik reactie van een paar heel enthousiaste burgemeesters. Die vertelden mij stuk voor stuk dat zij het helemaal voor elkaar hebben. Ik heb daar toen met een vaste pietenstaf over vergaderd en nam in juni het besluit over waar het kan gaan gebeuren. Daarom heeft dit jaar Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Zaanstad de eer gekregen. Hij heeft het in alle kranten en nieuwsberichten laten omroepen:

“Sinterklaas komt dit jaar (2018) in Nederland aan in Zaandijk!

Lieve kinderen, ik verheug me er altijd weer zo veel op om al jullie blije gezichten weer te kunnen zien langs de verschillende intochtroutes! Wat was het toch een feest vorig jaar in Dokkum, nietwaar? Het weer was een beetje druilerig, maar dat mocht de pret niet drukken.

De plaats waar ik dit jaar als eerste aankom (de plaats waar de presentatoren en de camera’s van het Sinterklaasjournaal erbij zullen zijn) is dus rond in Zaandijk in de Zaanse Schans. Maar na de intocht op tv, gaan we meteen weer aan boord en varen we door naar onder andere Eindhoven centrum. Vervolgens op  zondag 18 november  zwaai ik jullie toe in Veghel en Nuenen. En natuurlijk nog in heel veel andere dorpen en steden. Ik kom uiteraard eind november en begin december overal door heel Nederland om van jullie blije gezichten te genieten. Ik hoop jullie dit najaar dus allemaal weer te ontmoeten!

Op welke dag en hoe laat ik in jouw woonplaats intocht kom vieren laat ik in de lokale kranten vermelden.