Intocht

Waar komt Sinterklaas dit jaar aan?

Ik heb kort na mijn terugkeer in Spanje, in december 2019, meteen een brief naar alle Commissarissen van de Koning gestuurd. Die hebben vervolgens diverse burgemeesters gemaild of gebeld om te vragen of die ervoor kunnen zorgen dat ik samen met jullie een groots intochtfeest kan vieren op zaterdag 14 november 2020. In het voorjaar hoopte ik een reactie van een paar zeer enthousiaste burgemeesters te ontvangen, die mij dan vertellen dat zij het helemaal voor elkaar hebben. Helaas kwam toen de coronapandemie opzetten. Hopelijk zijn de meeste coronamaatregelen in november dusdanig versoepeld dat er weer heel veel mensen kunnen komen kijken. Ik heb een vaste pietenstaf om te vergaderen over de intocht  en binnenkort hopen wij te kunnen besluiten waar en hoe het kan gaan gebeuren. In 2019 had Burgemeester Van Wingerden-Boers van Apeldoorn de eer gekregen. Zij heeft het toen in alle kranten en nieuwsberichten laten omroepen. Dit jaar, 2020, is het dus nog even afwachten.

Lieve kinderen, ik verheug me er altijd weer zo veel op om al jullie blije gezichten weer te kunnen zien langs de verschillende intochtroutes! Wat was het toch een feest vorig jaar in Apeldoorn, nietwaar? Het  was weliswaar niet met de stoomboot, maar dat mocht de pret niet drukken.

De plaats waar ik dit jaar als eerste aankom (de plaats waar de presentatoren en de camera’s van het Sinterklaasjournaal erbij zullen zijn) is dus nog even afwachten. Maar na de intocht op tv, gaan we meteen weer aan boord en varen we door naar andere dorpen en steden in het land. Bijvoorbeeld op  zondag 15 november zwaai ik jullie toe in  Nuenen.. Ik kom uiteraard eind november en begin december overal, door heel Nederland om van jullie blije gezichten te genieten. Ik hoop jullie dit najaar dus allemaal weer te ontmoeten!

Op welke dag en hoe laat ik in jouw woonplaats intocht kom vieren laat ik in de lokale kranten vermelden.