Taai taai

Bak zelf je eigen taai taai

Taai taai kun je ook zelf maken. Het deeg maken kost wel even tijd en daarna ben je even bezig om er mooie vormpjes van te maken, maar het resultaat is natuurlijk wel dat je je eigen baksel aan iedereen kunt laten proeven.

Ingrediƫnten:

  • 250 gr bloem
  • 160 gr honing
  • 1,5 eetlepel schenkstroop
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel anijs
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 3 theelepels kaneelpoeder

taaitaai

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereidingswijze:

Verwarm de honing in een pannetje of in de magnetron. Voeg vervolgens de stroop toe en roer deze erdoor. Zorg dat alles goed door elkaar is gemengd en laat het geheel afkoelen. Zeef de bloem in een kom en voeg het bakpoeder toe. Voeg vervolgens ook het zout, kaneelpoeder, anijs, nootmuskaat en kruidnagelpoeder toe. Meng het geheel goed door elkaar en voeg als laatste het afgekoelde honing/stroop mengsel toe. Kneed alles goed, totdat je een stevig deeg hebt verkregen.

Bloem het aanrecht en rol met behulp van een deegroller het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik. Snijd met een mes leuke figuren of poppetjes uit het deegVet een bakplaat met boter in en leg hier het deeg op.

Zet de bakplaat in de oven en bak de taaitaai ongeveer 20 minuten.

Kijk tussendoor even of de taaitaai niet te hard wordt, hij moet uiteraard taai blijven.