Waar komt Sinterklaas dit jaar aan?

Na mijn terugkeer in Spanje vorig jaar, december 2023, heb ik meteen een brief naar de makers van Het Sinterklaasjournaal gestuurd om ze te bedanken voor weer een geweldige ouderwetse intocht in Gorinchem. Het weer was een beetje treurig en even was er wat verwarring over of ik daar wel aan zou komen, maar uiteindelijk voer de nieuwe Stoomboot gewoon met mij en mijn gevolg de prachtige haven binnen. Pepernoten, optredens en tekeningen… ik voelde mij weer zeer hartelijk welkom in Nederland… in ook een Nieuw Grote Pietenhuis!

De nieuwe Stoomboot kan er hopelijk, net als de oude, weer ruim 100 jaar tegen en dus ben ik blij dat het Het Sinterklaasjournaal weer gelukt was om een burgemeester (mw. Melissant) te vinden van een stad met een mooie, oude haven waar De Stoomboot dan weer kon aanleggen op 18 november 2023!

In april/mei hoop ik dat er wederom een burgemeester in alle kranten en op online nieuwspagina’s kan laten omroepen: Sinterklaas komt in 2024 in Nederland aan in …! En waar? Dat is nu dus nog even afwachten

Het Sinterklaasjournaal start waarschijnlijk weer op maandag 11 november, iedere dag rond 18.00 uur op NPO Z@pp. Het feest over mijn aankomst in Nederland zal ook live via tv te volgen zijn in een extra uitzending op zaterdag 16 november 2024 om 12:00 uur, eveneens bij Z@pp.

Hopelijk worden er ook weer heel veel lokale intochten door heel Nederland georganiseerd, zodat ik alle kinderen persoonlijk kan toezwaaien overal. Na het welkomstfeest op tv, gaan we meteen weer aan boord en varen we door naar andere dorpen en steden in het land. Op zondag 17 november zwaai ik jullie bijvoorbeeld toe in Veghel en nog héél veel andere plaatsen. Ik kom uiteraard eind november en begin december overal, door heel Nederland om van jullie blije gezichten te genieten. Ik hoop jullie dit najaar dus allemaal weer te ontmoeten!

Op welke dag en hoe laat ik in jouw woonplaats intocht kom vieren laat ik in de lokale kranten vermelden.