Waar komt Sinterklaas dit jaar aan?

Na mijn terugkeer in Spanje vorig jaar, december 2021, heb ik meteen een brief naar de makers van Het Sinterklaasjournaal gestuurd om ze te bedanken voor weer een geweldige oplossing die zij hadden bedacht voor het ‘coronaprobleem’: Een kleurrijke stoet van vele burgemeesters met een grote groep kinderen uit hun dorpen en steden, trokken weer aan mij voorbij in de voortuin van Het Grote Pietenhuis. Met cadeautjes, optredens en tekeningen voelde ik mij zeer zeker hartelijk welkom in Nederland.

Ondanks dat zo’n feest iedereen enorm goed is bevallen, heeft Het Sinterklaasjournaal besloten om dit jaar weer een ouderwetse live-intocht voor mij te gaan organiseren, en wel aan het Haringvliet in de gemeente Hellevoetsluis, waar we met de stoomboot kunnen aanleggen.  Burgemeester Milène Junius reageerde opgetogen: “Wij kijken ernaar uit om Sinterklaas op 12 november in Hellevoetsluis te verwelkomen! Onze mooie vestinghaven bestaat maar liefst 400 jaar en in die tijd is er al veel gebeurd in deze haven. Nu komt daar de aankomst van Sinterklaas bij. Geweldig! Het zal een prachtig gezicht zijn als de stoomboot van Sinterklaas vanaf het Haringvliet langs de vuurtoren de haven binnenkomt. We hopen veel blije gezichten te zien op de kades!”

Het Sinterklaasjournaal start op maandag 7 november, iedere dag om 18.00 uur op NPO Z@pp. Het feest over mijn aankomst zal ook live via tv te volgen zijn in een extra uitzending op zaterdag 12 november 2022 om 12:00 uur, eveneens bij Z@pp.

Natuurlijk is het niet zo dat ik de ‘alternatieve’ intochten niet leuk vind, of dat ik daar misschien te oud voor word… Integendeel! Maar hopelijk zijn de meeste coronamaatregelen in november 2022 definitief van de baan, zodat er weer heel veel mensen kunnen komen kijken bij de vele lokale intochten die door heel Nederland worden georganiseerd.

Na het welkomstfeest op tv, gaan we meteen weer aan boord en varen we door naar andere dorpen en steden in het land. Op zondag 13 november zwaai ik jullie bijvoorbeeld toe in Veghel en Nuenen. Ik kom uiteraard eind november en begin december overal, door heel Nederland om van jullie blije gezichten te genieten. Ik hoop jullie dit najaar dus allemaal weer te ontmoeten!

Op welke dag en hoe laat ik in jouw woonplaats intocht kom vieren laat ik in de lokale kranten vermelden.