Waar komt Sinterklaas dit jaar aan?

Na mijn terugkeer in Spanje vorig jaar, december 2022, heb ik meteen een brief naar de makers van Het Sinterklaasjournaal gestuurd om ze te bedanken voor weer een geweldige ouderwetse intocht in Hellevoetsluis. Het was een beetje rommelig omdat we met het vliegtuig – de Goedheiligman 1 – naar Nederland waren gekomen, maar uiteindelijk voer De Stoomboot snel op en neer om mij en mijn gevolg de prachtige haven binnen te varen. Pepernoten, optredens en tekeningen… ik voelde mij weer zeer hartelijk welkom in Nederland.

De nieuwe Stoomboot kan er hopelijk, net als de oude, weer ruim 100 jaar tegen en dus hoop ik dat Het Sinterklaasjournaal snel weer een burgemeester vindt van een dorp of stad met een mooie, oude haven waar De Stoomboot dan weer kan aanleggen op 18 november 2023.

Het Sinterklaasjournaal start waarschijnlijk weer op maandag 13 november, iedere dag rond 18.00 uur op NPO Z@pp. Het feest over mijn aankomst zal ook live via tv te volgen zijn in een extra uitzending op zaterdag 18 november 2023 om 12:00 uur, eveneens bij Z@pp.

Hopelijk worden er ook weer heel veel lokale intochten door heel Nederland georganiseerd, zodat ik alle kinderen persoonlijk kan toezwaaien overal. Na het welkomstfeest op tv, gaan we meteen weer aan boord en varen we door naar andere dorpen en steden in het land. Op zondag 19 november zwaai ik jullie bijvoorbeeld toe in Veghel en Nuenen. Ik kom uiteraard eind november en begin december overal, door heel Nederland om van jullie blije gezichten te genieten. Ik hoop jullie dit najaar dus allemaal weer te ontmoeten!

Op welke dag en hoe laat ik in jouw woonplaats intocht kom vieren laat ik in de lokale kranten vermelden.