Waar komt Sinterklaas dit jaar aan?

Na mijn terugkeer in Spanje vorig jaar, december 2020, heb ik meteen een brief naar de makers van Het Sinterklaasjournaal gestuurd om ze te bedanken voor de geweldige oplossing die zij hadden bedacht voor het ‘coronaprobleem’: Een kleurrijke stoet van vele burgemeesters met een grote groep kinderen uit hun dorpen en steden, trokken aan mij voorbij in de voortuin van Het Grote Pietenhuis. Met cadeautjes, optredens en tekeningen voelde ik mij zeer zeker hartelijk welkom in Nederland.

Omdat het feest iedereen enorm goed is bevallen, is Het Sinterklaasjournaal ook dit jaar van plan een dergelijk evenement voor mij te gaan organiseren. Alle burgemeesters van Nederland hebben van mij een brief gekregen om iets leuks te verzinnen wat zij met een groepje kinderen ‘bij mij in de voortuin’ zouden willen komen brengen of laten zien. Nu maar hopen dat daar net zo veel of nog meer animo voor is als vorig jaar!

Het Sinterklaasjournaal start op maandag 8 november, iedere dag om 18.00 uur op NPO Z@pp. Het defilé na mijn aankomst zal ook via tv te volgen zijn in een extra uitzending op zaterdag 13 november 2021 om 12:00 uur, eveneens bij Z@pp.

Nu is het natuurlijk niet zo dat ik de ‘ouderwetse’ intochten niet meer leuk vind, of dat ik daar misschien te oud voor word… Integendeel! Hopelijk zijn de meeste coronamaatregelen in november 2021 dusdanig versoepeld dat er weer heel veel mensen kunnen komen kijken bij de vele lokale intochten die door heel Nederland worden georganiseerd.

Na het welkomstfeest op tv, gaan we meteen weer aan boord en varen we door naar andere dorpen en steden in het land. Bijvoorbeeld op  zondag 14 november zwaai ik jullie toe in  Nuenen.. Ik kom uiteraard eind november en begin december overal, door heel Nederland om van jullie blije gezichten te genieten. Ik hoop jullie dit najaar dus allemaal weer te ontmoeten!

Op welke dag en hoe laat ik in jouw woonplaats intocht kom vieren laat ik in de lokale kranten vermelden.